Vitaelife Pharma Vitamin D3 – mišljenja, komentare, cijena,

[Ukupno: 1   Prosjek: 5/5]

Vitamin D3 je mast – topiv spoj D grupe, koja ima važnu značenje za normalno funkcioniranje organizma, a posebno je potrebno za zdravlje i razvoj koštanog tkiva. Ovaj element je proizveden od strane tijela, a posebno koža izložena sunčevim zracima. S obzirom na tu činjenicu, stanovnici sjevernog regiona često imaju manjak D3 treba redovito jesti hranu koja sadrži, prima ga tako izvana. Često unos vitamina imenovan dodatnih lijekova.

Zašto nam je potreban vitamin D3

“Solar” vitamin je uključen u mnoge procese u tijelu, ali najvažniji za normalno funkcioniranje sledećih sistema?:

 • Bone. Pomaže apsorpciju takve minerale kalcija, magnezija i fosfora, što je veoma važno za normalno formiranje kostiju i zuba tkiva i njegovo jačanje.
 • imun. Koštane srži i njegovo normalno funkcioniranje je direktno zavisi od D3, jer je odgovoran za proizvodnju imunoloških ćelija.
 • nervozan. Element pomaže da se održi željena koncentracija kalcija u krvi, koji je odgovoran za prijenos nervnih impulsa. Osim toga, vitamin obnavlja zaštitni omotač nerava, i zbog toga se često koristi u liječenju teških oboljenja centralnog nervnog sistema, posebno multiple skleroze.

Također je važno napomenuti važnost vitamina za rast i obnavljanje ćelija iu sprečava stvaranje abnormalnih molekularne veze, procesa raka i bolesti kardiovaskularnog sistema. Tu je naučna potvrda o efikasnosti D3 u usporavanju rasta tumora dojke i prevenciji ateroskleroze.

I na kraju, treba reći o važnosti vitamina do žlijezda unutrašnjeg lučenja. To stabilizira sintezu insulina i, kao posljedica toga, normalizuje nivo glukoze u krvi. Zbog toga je posebno važno za osobe s predispozicijom za dijabetes mellitus.

Upotreba tekućine vitamina D3

Produžena nedostatak vitamina D3, što je značilo duge hladne period doživljava skoro svaki Rus, može dovesti do vrlo tužno posljedice. Naravno, ne može da se nada napuniti svoje rezerve kroz hranu, ali je bolje kupiti tečnost vitamina u apoteci i da ga svakodnevno po propisanim dozama. Posebno važan element za prihvat djece i žena, međutim za muškarce deficit je također vrlo nepoželjno. Razmotrimo detaljno, o čemu se radi, vitamin D3, svaka grupa stanovništva.

Vitamin D3 za žene

Vitamin D3 za žene ne može zamijeniti bilo kojim drugim veze, ali zato ako ne dobijete na suncu, budite sigurni da ga extra!

Vitamin D3 se često naziva “hormon zdravlja žena”. A evo i zašto:

 1. vrijeme menstruacije iz tijela lužine velike količine kalcija, nego jer je pravilno varenje, koji pomaže stavka u pitanju, je od ogromnog značaja. To ne samo da omogućuje kosti da ostane jaka i zdrava, ali i jača kosu i nokte.
 2. U periodu nosi dijete D3 također igra posebnu ulogu za žene jer pomaže pravilno formiranje zdravih kostiju u fetusa. U periodu dojenja, majka, ponovo, ne smijemo zaboraviti o dodatnim prijem vitamina, kako se ne bi izazvati deficit za sebe.
 3. Osim toga, vitamin je vrlo potrebno i za vrijeme menopauze, jer u ovom trenutku povećava mogućnost razvoja osteoporoze – krhkih kostiju, D3 značajno smanjiti vjerojatnost od razvoja ove bolesti
 4. .

 5. Ovaj mineral također pomaže u održavanju zdravog nivoa metabolizma zbog normalne apsorpcije fosfora. S druge strane, pravilan metabolizam, da je efikasan apsorpciju korisnih elemenata i brzo olakšanje od štetnih toksina, pomaže ženi da ostane tanak i lijep, jer je stanje gut uvijek odražava na koži.
 6. blagotvorno djeluje na nervni sistem je važno blagotvornih vitamina D3 za žene, jer je prekrasna polovina čovječanstva je manje emocionalne stabilnosti u odnosu na muškarce.
 7. OL>

  Vitamin D3 za muškarce

  strojevi te u muškom tijelu vitamin D3 igra veoma važnu ulogu. U svojoj dugoročnoj deficita, čovjek će jednostavno prestati da bude čovjek, mišići postaju mlitavi, snagu i ton izgubio, kao i libido.

  Da vidimo zašto vam je potreban vitamin D3 za jake pola čovječanstva:

 • Prvo, naravno, za održavanje kondicije. Zdrava jake kosti jednako snažan zdrav mišiće da većina ljudi, naravno, žele da imaju.
 • Drugo, element ima ogroman uticaj na nivo testosterona. Činjenica da je nedovoljan unos ili nepravilnog apsorpciju kalcija testosterona preuzima “dužnosti usluga” kost. D3 također oslobađa testosteron iz ovog posla, tako da to može biti hormonalni ulogu. Rezultat se stimuliše libido, smanjena šanse za razvoj bolesti genitourinarnog sistema i impotenciju.
 • Treće, vitamin je uključen u procese transformacije u manje aktivne oblike estrogena. To je ženski hormon, koji, međutim, proizvedenih u muškom tijelu. Njihova prekomjerne akumulacije i aktivnost dovodi do smanjenja libida i gojaznosti.
READ  Bliss Hair - mišljenja, cijena, gdje kupiti, kupi sada

Imajte na umu! Za jak polovina čovječanstva je posebno važno i imovine vitamina kako bi se smanjila vjerojatnost za razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema, kao i muškarci smrtnost od srčanog udara je značajno veća nego kod žena.

Vitamin D3 za djecu

Konačno, uzmite u obzir pitanje o važnosti tečnog vitamina D3 za djecu. Potrebno je reći da je danas ovaj element je dodijeljen bebu skoro od rođenja. Posebno strogo se moraju poštovati svakodnevno, ako je dijete rođeno u hladne sezone.

Koji je razlog za D3, čak i novorođenčad? Da vidimo:

 1. Kao što smo gore spomenuli, vitamina D3 je odgovoran za zdravu skeletni sistem i njegov razvoj. Zato je ovaj element je izuzetno važno u vrijeme rasta. Novorođenče nema zaliha ove točke, tako da daju vitamin zaista potrebno od prvog dana života, inače, po će biti treći mesec posmatrali prvi znaci rahitisa.
 2. Podsjetimo važnost elementa za razvoj imunog sistema koji se ne formira bebu. Na taj način, dajući dijete vitamina, ne samo pomoći da raste kosti, ali i štiti od infekcija i virusa.
 3. nervni sistem bebe takođe nije zrela, i D3 pomaže svoj pravilan razvoj.

Kao što možete vidjeti, prisustvo vitamina u ishrani je dijete posebno važno jer je odgovoran za normalan razvoj ključnih sistema i kostur. Dakle, to dodijeliti od prvih dana života s pravom.

Opasnosti vitamina D3

Ipak, s takvim razne korisne osobine stavka kada je primljen, vrlo je važno uzeti u obzir mnogo suptilnosti, tako da upotreba ne postane štetan.

Prva suptilnost je da je D3 je topiv u masti vitamina, to znači da u vodi nije topiv, a samim tim i njegovo obilje ne mogu izlaziti preko bubrega, a ova situacija predstavlja za tijelo je ozbiljan rizik, koji u slučaju male djece dovesti do nepopravljive posljedice.

READ  Raspberry Ketone - mišljenja, cijena, gdje kupiti, kupi sada

Početni simptomi hipervitaminoze – gubitak apetita, bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, onda postoji opšta slabost, gubitak težine počinje, tu je zaostatak razvoja. Kalcija se akumulira u višak i počinje da uplatim na unutrašnje organe, takva situacija može uzrokovati aterosklerozu (nedostatak magnezija je vjerojatnost razvoja bolesti raste mnogo puta). Slažem se, to je neverovatno da umerena doza vitamina štiti od ateroskleroze, i višak, naprotiv, ona je izazvala.

Dakle, ispravna primjena vitamina D3 u droge je od ključne važnosti. U ispravnom doza ne može naškoditi organizmu, ako uzmeš više nego što je potrebno će rezultirati hipervitaminoza, šteta što je ogroman.

Nažalost, doktor nije uvek u stanju da odredi ispravan doziranje, kao što svaki pojedinac tijelo je na prvom mjestu. I, drugo, doktor ne može znati koliko vremena provodite na suncu, koliko vitamina samostalno sintetizira vaše tijelo, kao i vrstu hrane koju jedete. Naravno, postoje dokazi prikupljeni statistički, međutim, statistike su ponekad u pravu, pa ako primijetite pogoršanje zdravlja ili vaše dijete nakon recept vitamina D3, odmah se obratite lekaru.

Imajte na umu! Preduvjeti za hipervitaminoza mogu biti: nedostatak proteina, višak vitamina A i C, genetska predispozicija preosjetljivosti na vitamin D.
Također je napomenuti da su djeca sa rahitisa su posebno osjetljive na višak vitamina D3, i zbog toga što liječenje ove bolesti moraju biti u pratnji prijem ovog elementa, treba redovno obavlja ispitivanja njeno održavanje u organizmu.

Koje namirnice sadrže vitamin D3?

Ako zimi dodatni unos vitamina D3 je dobra praksa, ljeto, (ne bez prethodne konsultacije sa lekarom, naravno) može se odreći. Međutim, zaboravi na proizvode u kojima je element sadržan u velikim količinama, ne vrijedi.

Evo, vegani će biti razočarani, kao i svi proizvodi su Champions o sadržaju vitamina su životinjskog porijekla:

 • Red kavijar. U kašika sadrži 0,02 mg ovog vitamina.
 • Jaja. Mnogo više troškove dobavljača u DMZ. Najveća koncentracija u žumance sadrži samo jedan 0,042 mg vitamina. Ali ne treba zaboraviti da su jaja holesterola, tako da nije previše osloniti na ovaj proizvod.
 • Beef jetre. U završio 100-GROMOVOY porcije 0,053 mg vitamina, a iako proizvod nije za svakoga da jedem barem povremeno isplati, jer je bogata proteinima, željeza i vitamina A. Ali opet, kao i kod jaja, ima holesterol, tako da nije revnosni.
 • Acne. Volim kiflice? Dobra vijest je 100 grama jegulja gotovo 5 mg D3! To je stvarno puno, tako da zloupotrebljavaju ovaj proizvod jer to nije potrebno, jer u suprotnom može razviti hipervitaminoze. Ali ipak lijepo je misliti da služi svoj omiljeni suši preko vikenda nije neoprostiva slabost, ali medicinski postupak.
 • sardine. Ova riba je bogata D3, 100 grama od 0,5 mg. Usput, sadrži i zdrava omega-3, kalcij, kalij, željezo i mnoge druge vitamine, makro -. i mikronutrijenata ​​li>

Osim toga, vitamin D3 se nalazi u dovoljnim količinama mliječnih proizvodi – sir, svježi sir, maslac. Međutim, i dalje, u pravednosti, treba napomenuti da su u biljnom svijetu imaju svoje šampiona na sadržaj D3 je shiitake gljive (0,3 mg na 100 grama) i soja mlijeko (0,12 mg u jednom kupu). Osim toga, prisutan je u krompira, zobene pahuljice, i razne zelje.

READ  Golden Caviar Mask - mišljenja, cijena, gdje kupiti, kupi sada

Kako da se vitamin D3

Konačno, uzmite u obzir efektivnu droge D3 i statističke doze vitamina, ali zapamtite, to je u svakom slučaju nije vodič za akciju, ali samo uvodne informacije, koje će također biti prisutni u bilo kakve instrukcije D3. Usput, lijekovi su dostupni u različitim oblicima, kao što su kapi, tablete, kapsule.

TOP 5 najpopularnijih proizvoda vitamina D3:

 • Akvadetrim. Prirodnog vitamina DZ. Lek je pogodan za osobe svih uzrasta, ali fokusiran na mlađu djecu. On se često imenuje pedijatri. Dostupan u obliku kapi, jedna kap sadrži dnevni dječje doze od 500 IU.
 • Vigantol. Lek je dostupan u obliku rastvora ulja, svaka kap, opet, doza je 500 IU. Na isti način kao Aquadetrim može se uzeti u čistom obliku i može se rastvoriti u vodi ili mlijeku. Aktivni sastojak je isti – prirodni D3. Djeca se obično propisuje ovaj lijek.
 • Alpha D3-Teva. Vitamin D3 kapsule s otopinom ulja. Doza je jedna kapsula – 0,5 g. Aktivni sastojak lijeka je alfacalcidol, sintetički analog D3. Lek je naznačeno da povrati ravnotežu kalcija, najbolje od njegove apsorpcije u probavnom traktu, čime se smanjuje aktivnost tzv SELO-hormon koji inhibira formiranje kosti.
 • Vitrum Kalcij + Vitamin D3. Integrisani proizvod, dostupan u tabletama. Jedna tableta sadrži 1,25 g kalcijum karbonata i 200 IU vitamina D3. Imenovan kao preventivna mjera za bolju apsorpciju treba piti kiselo piće. Kompletan analogni droge samo u obliku tableta za žvakanje Kalcij D3 Nycomed Forte. Ovi sistemi su posebno preporučuje za žene.
 • Vitrum Osteomag. Još jedan sveobuhvatan proizvod sadrži 200 IU vitamina D3, 600 mg kalcija, i magnezija (40 mg), cink (7,5 mg), bora (250 mcg), bakar (1 mg), mangan (1,8 mg). Obično propisane za muškarce.

Obratite pažnju na činjenicu da je vitamin D3 je bolje kombinovati uz unos vitamina A, i askorbinska kiselina. I djeca do 2 godine starosti je poželjno uzeti vitamin bez kalcijuma doze vitamina D3
statistiku prikazani su u tabeli:. Uslovi
primasutra
dosaditi
za prevenciju 500 Prost
za liječenje рахита2000-5000
Mastrolia
za профилактики300-500
Mastrolia
za mechanioreceptors hr strogo individualno

Individualni doza za vas će odrediti svoj liječnik:

 1. Djeca od 3 tjedna starosti za prevenciju imenovati 500 IU dnevno ili 1000 IU dnevno u periodu od oktobra do aprila inclusive.
 2. Djeca liječenje rahitisa imenovan 2000-5000 IU dnevno za mjesec i po dana. Redovno kad je to izgleda testiranje za odsustvo hipervitaminoza.
 3. Za liječenje drugih bolesti kod djece i odraslih (vitamin propisana kao dodatna terapija kod tuberkuloze, lupus, povrede karaktera, itd) doza se određuje individualno.
 4. Rutinska prijem za odrasle je 300-500 IU dnevno tokom jeseni-zimskom periodu.

Važno! Kada uzimanje laksativa apsorpciju vitamina D3 je slomljena
Zašto vam je potreban vitamin D3 – pogledajte video:
Vitamin D3 – vrlo važan za našu element tijela. Dovoljan njegov sadržaj je važno i za žene i muškarce, i djecu. Međutim, doza vitamina D3 je kamen između štete i povezivanje korist. Višak, kao i nedostatak od njih može izazvati ozbiljne probleme. To je razlog zašto uzimanje tih lijekova treba razgovarati sa svojim lekarom i pažljivo odabrati pojedinačne doze. Autor: urednički TutKnow.ru loading …

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 98 Articles
Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*